top of page
  • Writer's pictureKristijan Musek Lešnik

Kaj je dr. Martin E. Seligman povedal slovenskim učiteljem


Med krompirjevimi počitnicami smo doživeli konferenco Pozitivna psihologija v šolah: Šolski hodniki, življenjski premiki. Priznam, da jo težko objektivno opišem, ker kot njen pobudnik in organizator ne morem biti nepristranski.

Meni se je zdelo vrhunsko. 9 ur izjemnih vsebin in primerov dobre prakse. Več kot 140 udeležencev, učiteljev in ravnateljev iz vseh koncev Slovenije, tudi iz Srbije, Hrvaške in Bosne. Za češnjo na vrh torte pa še nagovor dr. Martina E. Seligmana. Ki so ga lahko po zaslugi Zorana Mihajlovića in ekipe Studia 12 ogledate tu:Za osrednje govorce in voditelje delavnic sem tako ali tako vedel, da bodo povedali in pokazali marsikaj zanimivega. Najbolj nestrpno sem čakal primere in predstavitve učiteljev. Pričakoval sem veliko ... dobil pa še več. Koliko odličnih učiteljev v naših šolah počne izjemne stvari, pa se o njih premalo sliši in govori. Žal mi je, da nisem mogel slišati vseh, za tiste, ki so predstavljali prispevke v moji skupini pa lahko rečem le: en velik hvala in poklon. (Upam, da vas z modrim listom nisem spravil v prehud stres.)

Iskrena hvala ekipi, ki je pripravljala konferenco: Meta Trček, Cvetka Rutar, Milan Hosta, Zoran Mihajlovič, veselje je bilo sodelovati z vami in se že veselim nadaljevanja zgodbe. Hvala izjemni ekipi OŠ Brezovica, ki je poskrbela, da so sem gostje počutili kot doma. Hvala državni sekretarki Martini Vuk za iskrene besede in podporo. Hvala neumornemu županu Metodu Ropretu za podporo in sodelovanje na okrogli mizi. Hvala vsem, ki ste en navaden jesenski dan spremenili v krasno izkušnjo in prijetno druženje.

Se že veselim konference v letu 2020.


Kristijan Musek Lešnik.

481 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page