top of page

Kdo smo

Avtorja večine gradiv na portalu sta dr. Kristijan Musek Lešnik in dr. Petra Lešnik Musek.

Dr. Kristijan Musek Lešnik je psiholog, avtor, prevajalec in urednik več kot 50 priročnikov, knjig in drugih publikacij na področju vzgoje in izobraževanja.

Je predavatelj predmetov s področja psihologije in predstojnik Centra za pozitivno psihologijo na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in tehnologijo Univerze na Primorskem. 

Kristijan Musek Lešnik je med drugim namestnik predsednika Strokovnega sveta Republike Slovenije za splošno izobraževanje in predsednik Komisije za posebne potrebe Strokovnega sveta.

Prepričan, da bi bil slovenski šolski sistem lahko veliko bolj prijazen do učiteljev, vzgojiteljev, učencev in staršev, si že vrsto let prizadeva za njegovo izboljšanje. Čeprav ga to velikokrat spominja na donkihotsko borbo z mlini na veter, je prepričan, da se je za otroke, mlade in njihove učitelje vredno truditi še naprej.

Dr. Petra Lešnik Musek je doktorica znanosti s področja razvojne psihologije in specialistka klinične psihologije.

 

Po večletnem delu na katedri za razvojno psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani že več kot desetletje dela kot klinična psihologinja z otroki, mladostniki in starši na Kliničnem oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo na Pediatrični kliniki.

Pri svojem delu z dojenčki, malčki, otroci, najstniki in starši kombinira znanja razvojne psihologije in klinične psihologije z znanji, ki jih je pridobila v okviru izobraževanja za družinsko terapevtko.

 

Je soavtorica več mednarodnih in slovenskih člankov in publikacij na področju razvojne psihologije in dela z otroki in mladostniki.

bottom of page