top of page
Writer's pictureKristijan Musek Lešnik

Ta veseli dan ... ali KONČNO JE TUKAJ!

Kakšen je občutek, ko poženeš najbolj celovit program/zbirko vaj za spodbujanje grafomotorike in drobne motorike v globalnem merilu? Izjemen!!!

Nevsakdanji občutek je z enim samim klikom miške zagnati program, katerega prva ideja je dozorela skoraj 20 let nazaj ... po več tisoč dneh in več desettisoč urah dela ... po desetinah kilogramov narisanih, pobrisanih, popravljenih osnutkov na papirju ... na desetine porabljenih tonerjih .... vsaj osmih zamenjanih računalnikih.



Nevsakdanji občutek je z enim samim klikom miške zagnati zbirko, ki v tem trenutku obsega več kot 5.500 delovnih listov (800 naslednjih za papir in škarje je pa že pripravljenih) ... več kot 30.000 vaj za urjenje koordinacije oko-roka.


Nevsakdanji občutek je z enim samim klikom miške zagnati zbirko, v kateri so vaje združene v skoraj 50 delovnih zvezkih v pdf formatu.


Nevsakdanji občutek je z enim samim klikom miške zagnati zbirko, v kateri je že v tem trenutku na Amazonu več kot 25 knjig.


Nevsakdanji občutek je z enim samim klikom miške zagnati program, ki smo ga najprej pripravljali z mislijo na otroke, potem je pa kmalu postalo očitno, kako uporaben je lahko tudi za ohranjanje kognitivne ostrine pri starostnikih, ali pri rehabilitaciji po poškodbah, kjer je prizadeta koordinacija oko-roka.



Program, ki smo ga poimenovali Brainscribed je verjetno v tem trenutku najbolj celovita in obsežna zbirka gradiv in vaj za spodbujanje razvoja grafomotorike in vidno-motorične integracije ... ne v Sloveniji, ampak globalno (sem prebrskal mariskaj, pa nisem našel ničesar, kar bi po obsegu bilo primerljivo ... ampak to niti ni bistveno, ker cilj nikoli ni bil največja, pač pa čim bolj raznolika in uporabna zbirka gradiv in virov za starše, vzgojitelje, učitelje, strokovnjake ... vsekakor pa pove nekaj o vloženem delu).


A kakšen občutek je, ko z enim klikom zaženeš spletno stran, za katero je skoraj 20 let dela, na njej pa več kot 5.500 delovnih listov? Dober je, priznam. Kaj dober, vrhunski!

Zdaj pa s polno paro naprej. Morda najprej tudi nekaj zasluženega počitka ... po 20 letih dela in zadnjem letu trdega garanja bi se prilegel. Vsekakor pa: s polno paro naprej.


dr. Kristijan Musek Lešnik, junij 2024


Vsem v vrtcih in šolah želim mirno poletje, prijetno polnjenje baterij na počitnicah, potovanjih, ob dobrih knjigah, zanimivih filmih ... predvsem pa, ob dobrih ljudeh.





147 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page