top of page
Slika banner 8

Slika banner 8

Group of Friends Going on Excursion

Group of Friends Going on Excursion

Slika banner 5

Slika banner 5

Describe your image.

Slika banner 3

Slika banner 3

Cilji portala ABCED:

1.

Omogočiti vrtcem, šolam, vzgojiteljem, učiteljem, svetovalnim delavcem in staršem dostop do kakovostnih in koristnih virov, priročnikov, povezav, delovnih listov, delavnic in gradiv.

2.

Spodbujati razvoj socialnih veščin, altruizma, samozavedanja, čustvene inteligentnosti, kakovostnih odnosov, konstruktivnih vedenjskih vzorcev, kritičnega mišljenja, vrednot in drugih življenjskih veščin.

3.

 

Krepiti varno okolje v vrtcih in šolah​ v katerem

lahko vsi razvijajo svoje potenciale.

 

4.

 

Posredovati sodobna spoznanja pozitivne psihologije

in pozitivne edukacije

Dobrodošli 

Dobrodošli na spletnem portalu abced, stičišču in središču virov in gradiv za vzgojitelje, učitelje, svetovalne delavce, ravnatelje, starše in druge, ki si prizadevate za optimalen razvoj otrok in mladih ter za kakovost življenja v vrtcih in šolah. 

Doc. dr. Kristijan Musek Lešnik

Pozitivna psihologija se ukvarja s proučevanjem in krepitvijo pozitivnih vidikov življenja: srečo, zadovoljstvom, optimizmom, smislom, vztrajnostjo, predanostjo, odpornostjo, psihičnim blagostanjem in z drugimi  pozitivnimi vidiki življenja in doživljanja.

 

Pozitivna edukacija prenaša spoznanja, metode in tehnike uporabne pozitivne psihologije v šolsko okolje.

Zadnje novice

Prijava na portal

Prijava omogoča brezplačen dostop do vseh vsebin portala (tudi do vseh priročnikov) in ne prinaša nobenih obveznosti. Njen edini namen je beleženje števila uporabnikov portala in občasno informiranje uporabnikov o morebitnih novih gradivih, virih in dogodkih v okviru programa abced.si.

V portal se prijavite z e-poštnim naslovom in geslom (password), ki ga izberete sami.

Če še niste prijavljeni kliknite 

Don't have an account? Sign up

Če ste pozabili svoje geslo, kliknite

Forgot password?

Hop in skok na priročnike abced

Tu lahko nemudoma začnete brskati po obsežni knjižnici priročnikov programa abced.

Priročniki v .pdf formatu omogočajo neomejeno brezplačno uporabo nalog, delavnic, delovnih listov in drugih gradiv za vzgojno-izobraževalno in svetovalno delo v vrtcih, šolah in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih (gradiv ni dovoljeno uporabljati za komercialno rabo brez predhodnega soglasja).

PDF

Za šolsko leto 2018/19 smo v sodelovanju z založbo Rokus / Modrijan v okviru programa Modrijan izobraževanja pripravili izbor seminarjev za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju.

Izobraževanja so usmerjena v zagotavljanje spodbudnega in varnega okolja za vse udeležence učnega procesa. Namenjena so učiteljem, svetovalnim delavcem, šolam, vrtcem, vzgojiteljicam in vsem, ki si prizadevate za izgrajevanje in ohranjanje pozitivnega okolja, v katerem lahko vsak optimalno razvija in krepi svoje potenciale.

SEMINARJI

Izobraževanja v šolskem letu 2018/19 v Katalogu programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

bottom of page